update 6 januari 2020

Conny Timmermans

accordeon

Rineke Marwitz

zang

viool

fluiten

taragot

klarinet

percussie

contrabas

Fons Hof

zang

gitaar

basgitaar

contrabas

Conny Timmermans behaalde in 1979 het diploma van volksdansdocent. Zij heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan in het lesgeven aan diverse volksdansgroepen in zowel Nederland als het buitenland. In eerste instantie speelde Conny alleen internationale volksmuziek, maar inmiddels zijn daar andere stijlen (o.a. popmuziek en musical) bijgekomen.

Met haar instrumenten accordeon, tambura, tamburiča, mondharp en basgitaar speelde ze samen met Rineke jarenlang in verschillende volksmuziekbands, o.a. Lótka, Es5 en Ensemble   Arc-en-Ciel. Ook als dansmuzikant heeft ze haar sporen verdiend.

In het Drents Klezmer Trio speelt Conny accordeon. In Emmen is ze bassist van het combo in een musicalproject.

Rineke Marwitz studeerde aan het Conservatorium in Utrecht schoolmuziek, blokfluit bij Leo Meilink en koordirectie bij Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward, met bijvak orkestdirectie bij David Porcelijn. Als koordirigent heeft ze ruim 30 jaar zeer verschillende koren onder haar handen gehad en collega dirigenten gecoacht. Rineke is directeur van De Kunstbeweging in Emmen. 

Als multi-instrumentalist speelde Rineke in veel verschillende klassieke en volksmuziekensembles. 

Na het korte bestaan van de Pentaband (samen met Fons) speelt Rineke nu in het Drents Klezmer Trio voornamelijk klarinet en zingt ze in het Jiddisj. 

Daarnaast is Rineke contrabassist in de Scala Big Band in Hoogeveen.

Fons Hof is jong begonnen met vioolles bij de vader van Vera Beths, maar overgestapt op gitaar. Bij Folklore Ensemble Radostan (Rotterdam) is hij op contrabas overgegaan, met eerst lessen Jazz bij Conno Zijdemans en later klassiek bij de Roemeense bassist Mihai Scarlat. Fons zat in Klezmerband Mesjogge (Rotterdam)  en volksmuziekorkest Žustar (Utrecht). Met dit laatste orkest heeft hij de ommezwaai gemaakt naar het Jiddisje lied. Na Žustar heeft hij een tijd niet in orkestjes gezeten.

Uiteraard ging het toch weer kriebelen en heeft Fons eerst bij de beginnende Westerwolde Classic Jazz Collection gespeeld en daarna in de PentaBand, waarin Balkan, Gypsy, Klezmer, Jazz en Improvisatie verenigd werd.

Fons speelt ook in Bluegrassband Pick 'n Shovel .